Ronny Cools

Nieuws

Ieder nieuw begin van een jaar brengt nieuwe eisen en maatregelen.

Voor diegene die gaan verbouwen of renoveren veranderd er ook het één en ander.

Een overzicht:

  • 1) Een stedenbouwkundige vergunning wordt een omgevingsvergunning.  Deze omgevingsvergunning vervangt en bundelt drie oude vergunningen: De stedenbouwkundige vergunning, de verkavelingsvergunning en de milieuvergunning.  Deze aanvraag dient enkel nog aan één loket te gebeuren.
  • 2) Wie een bouwaanvraag indient voor ingrijpende renovaties moet rekening houden met strengere eisen rond de opbrengst van zonnepanelen en zonnecollectoren.   Deze opbrengst verhoogt naar 15 kWh/jaar per m² vloeroppervlakte. (voorheen 10 kWh/jaar)
  • 3) De eisen voor de technische installaties worden iets soepeler.  (Vooral voor warmtepompen en zonne-installaties)  Zij zullen makkelijker positief doorwegen in berekening van het E-peil.

Meer info op http://www.energiesparen.be